Nieuwsbrief Fruitkwekerij De Stokhorst Week 07 -

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuwsbrief Fruitkwekerij De Stokhorst Week 07


Nieuwsbrief Fruitkwekerij De Stokhorst Groessen week 7  (13 t/m 19 februari)


Door uw razende reporter Appeltje
 
Appeltje is verdrietig. Heb zondagavond laat nog snel de nieuwe nieuwsbrief voor week 7 geschreven, komt er een mailtje terug van Fruitkwekerij De Stokhorst . “NIET ERG FLITSEND”. Afzender Theo. Meer stond er niet. Dan klap ik dicht.

De hele nacht heb ik lopen piekeren wat er nu mis was. Ze hebben me 25 jaar geleden gevraagd om iedere  week een leuk stukje te schrijven over het wel en wee op de Stokhorst.  Een verhaaltje  over het telen van fruit, wanneer bijvoorbeeld de pruimen rijp waren. Een stukje geschiedenis over  het verdwijnen van het hoogstamfruit. Hoe lekker dat de appels van de Stokhorst wel niet waren. De liefde voor het fruit. Ik heb het altijd met hart en ziel gedaan. En dan nu dit.

Theo heeft het  er wel eens over gehad. Wie leest er tegenwoordig nog een krant of een nieuwsbrief? Veel te saai. Ik hoorde van de buurvrouw dat Theo zelfs naar een avond over sociale media is geweest. Nog geen twee  jaar geleden  heeft hij me zelf gezegd dat hij nooit op Facebook gekeken had. Zijn mobiele telefoon lag al zeker vijf jaar boven in de kast te verstoffen. En nu wil mijnheer zelfs filmpjes op Facebook gaan maken en zetten.

Theo is al druk aan het oefenen. Ik heb zijn eerste filmpjes gezien en vind het helemaal niets. Toch is hij er heilig van overtuigd dat hij binnen twee maanden zelf leuke filmpjes kan maken. Ik geloof er helemaal niets van. Hij wil zelf klanten er bij gaan betrekken. Mensen begin er niet aan, het wordt helemaal niets.

Een ander punt dat me enorm stoort, is dat ze zo ’n misbruik maken van Oma Wolters. Het beste menske heeft heel haar leven keihard gewerkt. En nu nog wordt ze als goedkope arbeidskracht ingezet om een bult stoofpeertjes weg te schillen. Als ze even wegdommelt wordt haar geheime recept zelfs op Facebook gezet. Een paar goeduitziende klanten worden verwend met een luxe stoofperenpakket, terwijl Oma zelf met een half flesje Boerenjongens wordt afgescheept.

Ook moet het me van het hart dat het bij de uitreiking van andere prijzen het er ook niet altijd even eerlijk aan toe gaat. Een notaris heb ik bij de trekking nog nooit gezien. Ook was er 5 weken geleden een prijsvraag. In welke cel bevinden zich de Eva-appels? Je kon een lekkere Limburgse vlaai er mee winnen. Ik zag vandaag de Eva-appels gewoon op de deel  staan. Navraag leerde dat Theo de vlaai grotendeels zelf heeft opgesmikkeld. Ik heb hem beloofd dit niet aan de grote klok te hangen als alsnog een prijswinnaar zou worden getrokken. De winnaar van prijvraag week 1 is geworden : Marion Janssen.

Volgende week heb ik een gesprek met Theo. Ik hoop dat ik dan mag doorgaan met het schrijven van de Nieuwsbrief.

Hopelijk tot volgende week.
 
Nieuwsbrief digitaal mailtje naar w.wolters51@upcmail.nl of site stokhorst-groessen
Terug naar het nieuwsarchief van De Stokhorst
 
© de Stokhorst 2016
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu