Nieuwsbrief Fruitkwekerij De Stokhorst Week 06 -

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuwsbrief Fruitkwekerij De Stokhorst Week 06

Stoofpeertjes

Nieuwsbrief Fruitkwekerij De Stokhorst Groessen week 6  (6 t/m 11 februari)

Door uw razende reporter Appeltje.

Vorige week had ik nog het lentegevoel. ’ s Avonds al veel langer licht. Af en toe zonder jas naar buiten. Raapsteeltjes. Deze week komt de winter weer terug. Helaas.
Sjagrijnig naar de Stokhorst om maar weer prei  en een knolselderij voor de erwtensoep te halen. Ze zijn druk aan het snoeien. Deze week komt de snoei van de perenbomen klaar. Dan zijn de appels aan de beurt. In februari moet het perceel aan de Veldstraat klaar zijn. Daarna in maart de appels thuis.

Op de deel  staat alles vol stoofpeertjes. Heel erg overdreven. “Ja, lacht Theo, deze week hebben we een actie met stoofpeertjes”. Veel  collega- boerderijwinkels hebben deze week de Spaanse aardbeien, pruimen uit Zuid Afrika of  blauwe bessen uit Chili in de aanbieding. Daar hebben ze op de Stokhorst dus helemaal geen zin in. Wat schieten ze ermee op om deze week bijvoorbeeld drie doosjes kiwi  te verkopen.

Op dit moment zijn er nog best veel stoofpeertjes in de koelcel. Dan ligt een actie met stoofpeertjes wel heel erg voor de hand.  Eerst een kleine steekproef op deel.  JW eet eigenlijk nooit stoofperen. Willem twee kleine stoofpeertjes met Kerst. Dat schiet dus niet op.  Dan maar eens kijken hoe het bij de jeugd is gesteld met de stoofpeertjes. De conclusies is helder : iedereen vindt ze lekker, maar ze worden alleen maar gegeten als oma ze maakt. Dus we moeten oma betrekken in onze actie. Onze vaste klanten vinden bijna unaniem stoofpeertjes heerlijk. Sommigen zien op tegen het schillen. Tijdgebrek is het meest gehoorde argument.  We zijn er niet zo voor om geschilde peertjes aan te bieden. Een optie is het telen van grotere stoofperen, wat nog niet zo makkelijk is.  Anderen vinden juist de kleine stoofpeertjes veel meer charme hebben.

Onze klanten kopen bijna nooit stoofpeertjes uit een potje. Meestal schilt men een grote pan vol en brengt dan een paar porties naar de kinderen of de buren. De meeste kiezen voor het  recept van Oma Wolters, omdat de peren vanzelf al zo lekker zijn. Vaak worden er wel een paar kaneelstokjes of wordt een citroenschil toegevoegd. Ongeveer een derde doet er port of wijn bij, zogenaamd voor een mooie rode kleur.

Deze week verloten we drie luxe stoofpeerpakketten onder hen, die onze actie liken en delen op Facebook. Ook hebben we Oma Wolters gevraagd om een paar extra porties stoofpeertjes te schillen voor degene die geen oud omaatje in de buurt hebben of een oma hebben, die geen tijd heeft om stoofpeertjes te schillen omdat ze zo druk met Facebook is.

De appeltaart voor de “Nieuwsbrief lezer van afgelopen week” is gewonnen door Annemiek Draaisma.

Tot volgende week.

Nieuwsbrief digitaal mailtje naar w.wolters51@upcmail.nl of site stokhorst-groessen
Mobiel  Oma  06 57120028 (niet bellen donderdagmiddag tussen 14.00 em 15.30 ivm gym)
Terug naar het nieuwsarchief van De Stokhorst
 
© de Stokhorst 2016
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu