Nieuwsbrief Fruitkwekerij De Stokhorst Week 52 -

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuwsbrief Fruitkwekerij De Stokhorst Week 52


Nieuwsbrief Fruitkwekerij De Stokhorst week 52  (26 december t/m 1 januari)

Door uw razende reporter Appeltje.

Een paar heerlijke Kerstdagen. Lekker uitgerust. Weinig verplichtingen. Heerlijk gegeten zonder het gevoel te hebben dat je bijna ploft.

Dinsdagmorgen er weer op uit. Genoeg binnen gezeten. Op het fietsje naar de Stokhorst. Het is er nog erg rustig. Iedereen heeft nog van alles over gehouden. Weer veel te veel ingekocht. Nu eerst maar eens de restjes op maken. Eigenlijk heb ik vandaag niets nodig. Toch koop ik een kilo spruitjes, wat waren ze lekker met de kerst. De verkoper zegt dat heel veel klanten dat ook hebben ervaren. Sinds twee weken komen de spruiten ook uit Limburg. Ben heeft een spruitenteler ontdekt vlakbij de witlofteler. Normaal komen de spruiten meer uit het westen van het land. De spruiten van hem zijn echt stukken lekkerder dan de spruiten uit de winkel. Ik dacht vroeger altijd dat dat kwam door de vorst, waardoor de spruiten minder bitter en daardoor zoeter werden. Hij legde uit dat dit meer kwam door voor andere rassen te kiezen en door de teeltomstandigheden.

Een mevrouw uit Doetinchem zoekt appels uit voor haar zus in Hummelo. Ze heeft last van appelallergie en kan al jaren geen appels meer eten. Laatst had ze een paar Dalinbel meegebracht en die kon ze tot haar vreugde wel eten. Ze doet van een paar andere rassen telkens een exemplaar in een zakje en schrijft de naam erop. Zo kunnen veel mensen met appelallergie ook de Pinova, Santana, Evalino en de Elise eten. Omdat Wellant een kruising van de Elise is hebben ze op de Stokhorst de hoop dat een aantal mensen met appelallergie hier ook tegen kan. Ook de Diamant schijnt het goed te doen. Deel uw ervaring met de Stokhorst, ook als een bepaald ras niet zo geschikt voor u is.

Heel veel klanten bakken zelf de oliebollen en appelbeignets. Het is opvallend dat ieder zijn eigen recept heeft. De meeste kiezen voor Goudreinette om haar frisse smaak. Elstar wordt ook veel gebruikt. Een enkeling kiest voor Jonagold omdat deze in de appelbeignets wat heler blijft en wat zoeter is. Ze zijn er in alle maten.

Ik bedank alle lezers voor het afgelopen jaar. Je moet in dit jachtige bestaan maar weer iedere week zeker een minuut de tijd nemen om zo’n nieuwsbrief te lezen. Om dit te belonen hebben we af en toe een prijsje beschikbaar gesteld. Aangezien we maar heel weinig lezers hebben is de kans vrij groot dat u een prijs heeft gewonnen. Komende zaterdag is de trekking van de kerstprijsvraag. Laat het even weten als u nog niets gewonnen heeft. De notaris kan vast nog wel iets regelen. Een mooie jaarwisseling. Tot volgend jaar.

Nieuwsbrief digitaal mail naar w.wolters51@upcmail.nl of op de website stokhorst-groessen
Terug naar het nieuwsarchief van De Stokhorst
 
© de Stokhorst 2016
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu