Nieuwsbrief Fruitkwekerij De Stokhorst Week 49 -

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuwsbrief Fruitkwekerij De Stokhorst Week 49

Groessen is niet meer het zelfde.

Nieuwsbrief Fruitkwekerij de Stokhorst Groessen week 49  (4 t/m 10 december)

Door uw razende reporter Appeltje.

Zaterdagmorgen werd Groessen ruw opgeschrikt door het nieuws dat Theo Scholten, onze beminnelijke slager in het dorp,  plotseling na een hartstilstand is overleden. De schok was enorm. Bijna iedereen kende hem. Met zijn aanstekelijke humor was hij niet alleen in de slagerij, maar ook in alle geledingen van de Groessense samenleving, en ook ver daar buiten een graag gezien persoon.

Op de Stokhorst hebben we heel veel klanten, die ook altijd naar slagerij Scholten gaan. Vaak al generaties lang. Soms van heinde en ver. Altijd komen ze er vrolijk vandaan. Even appels voor de Hete Bliksem halen, zo lekker bij de speklappen van Theo. We zullen hem vreselijk missen en wensen iedereen heel veel sterkte bij dit grote verlies.
Op de Stokhorst zijn ze met het snoeien begonnen. Werd er de laatste jaren gesnoeid met snoeischaren op lucht, nu zijn ze op electrisch snoeien overgegaan. Met een kleine accu aan een riem kun je ongeveer een dag snoeien. Het gaat iets langzamer dan met lucht. Voordeel is dat je nu vrijer kunt bewegen en niet gebonden aan de luchtslang bent. Ook heb je minder storingen. Bij vorst ging er geregeld ijs in de luchtleidingen zitten en er moest daardoor noodgedwongen vaker koffie gedronken worden.
Op zaterdag zijn ze telkens bezig met de overkapping voor de kersen. Ze hebben nu al de palen in de grond zitten. Overdwars zijn ze verbonden met planken. Deze weken zijn ze bezig om de boogjes er aan vast te maken, waarover het plastic moet komen. Het rooien voor de nieuwe aanplant ligt nu even stil. Door alle nattigheid kan je niet fatsoenlijk het land op komen.

Bij het snoeien van de perenbomen komen we regelmatig mooie takken tegen, waarmee je prachtige bloemstukken kunt maken. Als je er een wilt hebben laat het even weten dan nemen we er eentje voor je mee.

Van de week zijn we in de Huttenhoek aan het snoeien. Het is er altijd heel erg rustig. Je hebt er de tijd om eens rustig te denken. Wat maakte Theo Scholten nou zo bijzonder denk je dan? Hij was een goede slager. Gek op vrouw, kinderen, familie en vrienden, zoals gewoon is maar het allermooiste vind ik dat hij voor verbinding zorgde. Verbinding tussen mensen op een leuke gewone manier. En dat is volgens mij in deze huidige verdeelde maatschappij iets wat we enorm moeten koesteren. Niet door ons gelijk te willen halen en elkaar op de tekortkomingen te wijzen, maar met een kwinkslag te verbinden. En je zult zien dat we allemaal iets van hem  hebben geleerd, zo wint ook ons leven aan kracht.

Nieuwsbrief digitaal mailtje naar w.wolters51@upcmail.nl of Theo 06 57120028
Terug naar het nieuwsarchief van De Stokhorst
 
© de Stokhorst 2016
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu