Nieuwsbrief Fruitkwekerij De Stokhorst Week 48 -

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuwsbrief Fruitkwekerij De Stokhorst Week 48

 

Nieuwsbrief Fruitkwekerij De Stokhorst week 48  (28 november t/m 4 december)

 
Door uw razende reporter Appeltje.

 
Zondag de gehele dag lui op de bank gelegen. Niet vooruit te branden. De laatste race van het seizoen met Verstappen. Bewondering. Weinig bewondering voor mezelf. Niets nuttigs komt er uit mijn handen. Lusteloos. Mijn geest op de slaapstand.

 
Maandagmorgen slaap ik uit. Buiten heeft het flink gevroren. Ik heb deze week helemaal geen zin om naar buiten te gaan. Ben nog helemaal niet aan de winter toe. Geef mij maar iedere dag 25 graden. Toch Weeronline geeft vandaag voor het weer  een 10. Volop zon. Toch maar erop uit. Ik ben te moe om de autoruit te krabben. Dan maar op de fiets naar de Stokhorst.

 
Gelukkig zijn ze op de Stokhorst ook allemaal moe. Niets gedaan en toch moe. Zelfs de jeugd loopt luidkeels te gapen.  Rustig weekend gehad en toch zondagmiddag met de mobiel nog in de hand in slaap gevallen. Hoe zal het toch kunnen dat iedereen zo moe is?

 
Op maandagmorgen zie ik vooral ouderen. Ze kletsen er vrolijk op los en stralen me een partij levenslust uit, ik word er jaloers van. Ze nemen voor een heel weeshuis piepers mee. Buiten staat een oude man 10 toppen boerenkool in een vuilniszak te proppen. Heerlijk voor in de diepvries. Ik word al moe als ik aan al het werk denk. “Zo gepiept”zegt hij. Een oude dame koopt twee veilingkisten Goudreinnette. “Zo lekker die appelmoes”. Een echtpaar van in de negentig gaat 10 kilo kleine stoofpeertjes schillen.

 
“Waar halen die oude mensen in hemelsnaam de energie vandaan?”  vraag ik me af. Nu ben ik de laatste tijd wel een beetje wantrouwend geworden. Iedereen kent wel  het feit dat Gerrie Kneteman, mijn jeugdheld, die zo gezond als een vis leefde, maar een dag ouder is geworden dan Andre Hazes, die alles deed wat God verboden had. Na de nieuwste onthullingen van Thomas Dekker blijkt dat deze vergelijking toch wel wat genuanceerder ligt. Ook toen ineens oudere stellen me zomaar voorbij fietsten had ik dit niet gelijk door. Zouden de ouderen ook massaal pillen slikken of andere vormen van doping gebruiken?  Theo zegt dat het komt doordat deze mensen zoveel appels eten, maar dit lijkt me meer een verkooppraatje. Ik zal deze week eens een paar appels op actieve stoffen onderzoeken. Ik zal ook eens wat van deze ouderen het hemd van het lijf vragen om hun geheim te ontfutselen. Zijn ze echt zo levenslustig of doen ze zich naar buiten zo flink voor?  Als er uit mijn onderzoek iets welgevalligs komt,  zal ik dit met u delen.

 
De lantaarns langs de uitrit doen het weer. ’s Avond is het hierdoor weer wat aantrekkelijker geworden om even op de fiets naar de Stokhorst te gaan. Ze zijn door de weeks iedere dag tot 20.00 open. Het is dan lekker rustig en de verkoopster heeft dan meestal best even tijd om u van nuttige adviezen te voorzien. Zaterdag 3 december wordt er aan de spoorlijn gewerkt. Mensen die  ten noorden hiervan komen moeten dan een stukje omrijden.

 
Deze week verloten we onder de lezers van de nieuwsbrief vijf Sinterklaasdoosjes met fruit. Geef deze week uw reactie in dichtvorm en u heeft grote kans om in de prijzen te vallen.

 
Tot volgende week.

 
Nieuwsbrief digitaal even een mailtje naar w.wolters51@upcmail.nl of op de site stokhorst-groessen   
Terug naar het nieuwsarchief van De Stokhorst
 
© de Stokhorst 2016
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu