Nieuwsbrief Fruitkwekerij De Stokhorst Week 35 -

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuwsbrief Fruitkwekerij De Stokhorst Week 35Nieuwsbrief Fruitkwekerij De Stokhorst Groessen week 35  (29 t/m 4 september)

              Door uw razende reporter Appeltje

Zondagmorgen zit ik al vroeg op mijn fiets. Hijgend beklim ik de dijk bij Kandia, mijn buikje zit daarbij knap in de weg. Gisteravond laat thuis gekomen van vakantie naar Italie. Veertien dagen uitgerust bij de tent. Heerlijk dat all-in eten, tenminste de eerste dag. Hopelijk volgend jaar een keer naar dat pittoreske visrestaurantje. Maar de kinderen hebben genoten. Nog maar veertien  jaartjes tot het pensioen en dan lekker met de camper Europa in of naar de Wellinghoeve.

Bij de mammoet aangekomen fleur ik helemaal op. Er staan weer de appeltjes van de Stokhorst. Gratis appeltje voor onderweg staat er op het bordje. Het zijn appels van de nieuwe oogst, Delcorf. Ik neem er eentje mee en raak in gesprek met een vriendelijke meneer. Hij spreekt Nederlands. Ook zo blij dat de vakantie er op zit. Onderweg valt het me op dat er twee soorten mensen zijn. De ene menssoort nors over het stuur gebogen, de andere vriendelijk lachend met een appeltje van de Stokhorst in de hand en van alles genietend.

Van de week ga ik elke avond naar de Stokhorst verse groenten en heerlijk fruit halen. Ze zijn iedere avond open tot 20.00. Een weekje andijvie, boontjes, bospeen en van die heerlijk verse steeltjes en ik pas weer in mijn favoriete spijkerbroek . Ook geen toetjes meer maar gewoon lekker fruit als tussendoortje. Jammer dat ze dat in Italie niet hadden.

Deze week is de Delcorf nog het lekkerst. De eerste Elstar zijn er. Ze zijn niet eens zo heel zuur maar hebben nog niet de optimale nasmaak. Volgende week dan maar. Heerlijke sappige Triumphe peren, naast de eerste Conference voor de liefhebbers van harde peren. De pruimenafdeling is kleiner gemaakt. Alleen nog maar Reine Victoria, soms heerlijk zoet, soms wat flauwer. Ik val meteen voor die heerlijke aardbeien.

De prijsvraag deze week heeft wel een winnaar opgeleverd. De altijd vriendelijke mevrouw Astrid Stinesen, zowel verstand hebbend van appels als alles op het gebied van gezonde voeding, en die dan ook nog eens als een van de weinigen het wel een leuke nieuwsbrief vindt, dat moet wel een prijs opleveren aldus een unanieme vakjury. Deze week kunt u een appeltaart winnen. De vraag is of u op vakantie iets gezien heeft wat voor de Stokhorst van waarde kan zijn. Begin dan niet over bijvoorbeeld het telen van bananen, want het weer blijft heus niet altijd zo.

De nieuwsbrief oogste afgelopen week weer een storm van kritiek. Heel slecht dat steenkolen-nederlands merkte Herman Slot als enigste terecht op. Appeltje kan zich hierin wel vinden. Als verweer betoog ik dat ik de nieuwsbrief iedere week binnen een halfuurtje klaar wil hebben. Ik heb in mijn leven wel  belangrijkere dingen te doen.

Ook vinden veel klanten het jammer dat anno 2016 de nieuwsbrief grotendeels op papier wordt verspreid. Theo stelt dat het wel duurzaam papier betreft, het papier alleen van oude zieke appelbomen wordt gemaakt en dat het papier meestal  groen van kleur is.  Via de website stokhorst-groessen en dan nieuwsbrief of een mailtje naar w.wolters51@upcmail  zorgt er voor dat u iedere zondag de nieuwsbrief digitaal ontvangt. Dan heeft u echter niet de mogelijkheid om de nieuwsbrief demonstratief weg te gooien of te verscheuren.

Geniet nog even van de zomer. Tot volgende week.
Terug naar het nieuwsarchief van De Stokhorst
 
© de Stokhorst 2016
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu