Nieuwsbrief Fruitkwekerij De Stokhorst Week 01 -

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuwsbrief Fruitkwekerij De Stokhorst Week 01


Nieuwsbrief Fruitkwekerij De Stokhorst  week 1  (2 t/m 8 januari)

Door uw razende reporter Appeltje.

Ik wens u allen een gezond en gelukkig 2017. Vroeger vond ik het maar overdreven als mensen soms zelfs na een week in het nieuwe jaar elkaar de beste wensen deden. Vaak op de automatische piloot, bijna nooit origineel, persoonlijk of met enig inlevingsvermogen. Als je ouder wordt zie je dat dingen als gezondheid minder vanzelfsprekend zijn. Je bent oprecht blij als je iemand die vorig jaar nog zo ziek was de hand kunt schudden. Hoop doet leven, maar je moet zeker een flinke dosis geluk hebben.

Het was een leuke jaarwisseling. Gezellig kletsen, mooi vuurwerk, genoeg drank en leuke muziek. Door nog een uurtje met de jongelui mee te springen ervaar je heel even een jeugdig gevoel. Veel te laat naar bed. Nieuwsjaardag voelt het aan of je ruim 80 bent. Lui op de bank liggen. Alle goede voornemens al mislukt.

Maandag op de fiets naar de Stokhorst. Volop activiteit. Ze zijn  begonnen om de voegen van de zijmuur uit te beitelen. Met een hogedrukreiniger wordt de muur schoongemaakt. Daarna komt er een snijvoeg in, wat er mooi ouderwets uit ziet. Wel is het heel veel werk, je kunt maar een beperkt aantal meters per dag voegen. Ieder jaar wordt een gedeelte van de oude boerderij opgeknapt. Theo zegt dat je met een oud huis en met een jonge vrouw dag en nacht druk bent.

Ik vraag op de deel naar de Eva appels. Deze zijn nog steeds zoek. Ze staan ergens achter in de koelcel. In de drukke oogstperiode zijn ze een paar keer van cel gewisseld. Ze zouden er twee weken geleden bij de opening van cel 3 al zijn. Dan staan ze vast in cel 5. Nog even geduld. Ik merk fijntjes op dat dit precies een jaar geleden ook al speelde. Niets van geleerd dus. Misschien een kistenregistratie opper ik.

 
Op de Stokhorst nemen ze bijna altijd wel te veel hooi op de vork. Daardoor is het logisch dat er ook wel eens dingen misgaan. Er is echter nooit sprake van opzet. Ieder doet zijn best om dingen zo goed mogelijk te doen. Als er eens iets mis gaat aarzel niet en meld het aan de verkoper of aan het Stokhorst team. Ze zullen alles doen om het weer recht te breien. Als u bijvoorbeeld extra grote Elstar wilt of bijvoorbeeld een paar dozen met kleine appeltjes voor school laat het dan een dag van te voren weten via de app. Theo is bereikbaar onder het nummer 06 57120028.

De Kerstprijzen zijn gewonnen door Katinka Tompot, Judith Prins, Bianca Simon, Ria Peters en Corrie Moerbeek-van Oosten. Deze week is er een Limburgse vlaai te verdienen. De vraag luidt : In welke cel bevinden zich de Eva?

Tot volgende week.

Nieuwbrief digitaal mail naar w.wolters51@upcmail.nl of site stokhorst-groessen. verzoekjes appje naar Theo 06 57120028
Terug naar het nieuwsarchief van De Stokhorst
 
© de Stokhorst 2016
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu