Nieuwsbrief van Fruitkwekerij De Stokhorst -

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuwsbrief van Fruitkwekerij De Stokhorst

Allemaal een heel voorspoedig 2018 toegewenst. Een beetje aardig tegen elkaar doen en blij zijn met wat je hebt.

Nieuwsbrief Fruitkwekerij de Stokhorst Groessen week 1 (1 t/m 7 januari 2018)

Door uw razende reporter Appeltje.

Gelukkig zijn de Feestdagen weer achter de rug. Het lijkt altijd zo leuk om een paar dagen binnen te zitten, niets hoeven te doen en de lekkerste dingen te  eten die er zijn. Toch merk je na een paar dagen al dat je lichaam er niet voor gemaakt is. Na een paar dagen ben je helemaal verzadigd en heb je zin om er weer op uit te trekken.
Lekker op het fietsje tegen de wind in naar de Stokhorst. Ook hier zijn ze blij dat ze weer aan de slag kunnen. Ze zijn nu druk met het snoeien van de perenbomen. Twee percelen zijn al klaar. Nu zijn ze bezig op het perceel aan de Veldstraat. De planning is dat dit perceel net voor Carnaval klaar zal zijn.

Per 1 januari gaat er op fiscaal terrein het een en ander veranderen. Zo wordt de Landbouwregeling afgeschaft. Dit was een regeling voor vooral kleinere bedrijven, die geen BTW in rekening hoefden te brengen. Nadeel was dat je de BTW op investeringen ook niet terug kon ontvangen. Het is wel heel merkwaardig hoe zo ’n maatregel wordt doorgevoerd. Je zou op zijn minst een uitgebreide brief van de Fiscus mogen ontvangen, maar je krijgt geen enkele informatie. Ook Flynth die voor de Stokhorst de fiscale afwikkeling verzorgt laat ook niets van zich horen. Dan zelf maar helemaal uitzoeken hoe het zit.

Dat de Stokhorst nu in de BTW regeling komt te zitten heeft ook voordelen. Je mocht niet te veel producten bijkopen. Nu zijn ze vrij om het sortiment verder uit te breiden. In de filosofie van de Stokhorst zal dat bijna altijd betekenen goede kwaliteit voor een redelijke prijs. Je kan zelf aangeven waaraan je behoefte hebt. Zelf ben ik gek op clementines.  Ze moeten dan wel lekker zoet zijn en geen pitjes bevatten.

Ook kan er binnenkort gepind worden. Ze zijn nu nog aan het uitzoeken welk systeem het wordt. Als u tips heeft laat het dan even weten.
Zaterdag komt er een ploegje wielrenners onder aanvoering van Gert Sinnema weer erwtensoep en pannenkoeken eten. Het is best wel gezellig. De vrijwilligers die de wilgen komen knotten komen ook op de koffie. Theo is druk aan het oefenen om er een paar leuke filmpjes van te maken.

Als u ook een leuk idee heeft laat het dan weten. Heel veel mensen zijn in hun vrije tijd bezig met vrijwilligerswerk of zijn op een andere manier druk in het buitengebied. Door elkaar allemaal een beetje te helpen hoeft het niet veel te kosten en kun je samen zoveel meer voor elkaar krijgen. Bovendien wordt je er allemaal zo veel blijer van.
Tot volgende week.

Nieuwsbrief digitaal mailtje naar w.wolters51@upcmail.nl of app Theo 06 57120028Hier vindt u meer nieuwsbrieven van Fruitkwekerij De Stokhorst
 
© de Stokhorst 2016
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu